spot_img
spot_img

Брчко: Забрињавајуће стање са клизиштима

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Надлежни упозоравају да је због неблаговременог дјеловања стање са клизиштима у Брчко Дистрикту забрињавајуће.

Един Заимовић, шеф Одјељења за јавну безбједност истиче да активна клизишта пријете уништењу, како јавне, тако и приватне имовине, а посебно је изражена и опасност по људе.

Поред евидентираних преко 100 клизишта у Брчко Дистрикту, јављају се и нова клизишта, а дежурне екипе на терену врше евидентирање истих и стручно прикупљање података. Но, Заимовић је нарочито подвукао проблем са утрошком средстава за санацију и поправку већ испројектованих клизишта, ради немогућности реализације пројеката јавних набавки.

Заимовић је изнио податак да је једна јавна набавка из разлога тзв. вјештачких жалби четири пута блокирана неоснованим жалбама, које никад и не угледају свјетло дана, те заврше заборављене у ладицама.

“Наравно да постоји велика бојазан с обзиром на јесењи и зимски период, прије свега за људе који бораве у неусловним објектима на терену, регистрованом као активно или пасивно клизиште”, навео је Заимовић, уз констататцију да блокирање тендера кочи исплату средстава за санацију клишта.

“Тренутно је обезбијеђено око 600.000 КМ за ове намјене, али ће она због сталних жалби у овој години остати неутрошена јер се не могу аутоматски пренијети у наредну годину, због тога што то нису средства из капиталног буџета”, појаснио је још Заимовић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img