Брчко: У школама почело друго полугодиште

Према одлуци Штаба за заштиту и спасавање, друго полугодиште у основним и средњим школама на територији Брчко дистрикта почело је јутрос, на начин да се настава одвија без дијељења одјељења према наставном плану и програму.

Вршилац дужности шефа Одјељења за образовање у Влади дистрикта Самир Чорбаџић каже да је настава кренула несметано у свим школама осим у 11. основној школи гдје ученици из Дубравица нису могли доћи у школу због непроходности путева.

Према подацима добијеним јутрос из школа, само је један ученик из средње Пољопривредне школе у излолацији због вируса корона, а од наставног особља у изолацији је једна учитељица из 8. основне школе и по један професор у  средњој Техничкој школи и Гимназији.

Настава у школама се одвија уз примјену свих прописаних епидемиолошких мјера, превоз за ученике је обезбијеђен, као и гријање у свим школама. Ученици се у складу са наредбом Штаба за заштиту и спасавање придржавају свих епидемиолошких мјера и протокола о обавезном ношењу маски, а школски објекти су дезинфиковани и чишћење је редовно.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime