Брчко: У МЗ Вучиловац наредне седмице стиже вода?

Иако мјештани МЗ Вучиловац већ мјесец и по дана због квара на водоводној мрежи немају редовно водоснабдијевање, из ЈП “Комунално Брчко“ истичу да ће наредне седмице предузети одређене кораке како би се отклонио квар на водоводној мрежи.

Шеф Радне јединице Водовод и канализација ЈП “Комунално Брчко”, Василије Васиљевић је истакао да је разлог овог проблема што ова мјесна заједница није у саставу ЈП “Комунално Брчко”. Мјештани ове МЗ самостално одржавају водоводну мрежу.

- Реклама -

„Мјештани Мјесне заједнице Вучиловац на локалном нивоу рјешавају одређене проблеме по питању водоводне мреже, али када се деси проблем, обраћају се нама“, рекао је Васиљевић.

Према ријечима Васиљевића, тренутни квар је на пумпи која је прегорила, а налази се у склопу бунара.

„Ми смо ту пумпу наручили и наредне седмице, тачније у сриједу ћемо отклонити овај квар, како бисмо опет снабдјели водом ову мјесну заједницу“, додао је Васиљевић.

Васиљевић, наглашава да то није дуготрајно рјешење, него да би требало почети вршити регистрацију потрошње воде, односно уградити водомјере и почети наплаћивати потрошњу те воде .То је једини одржив систем и тек тада би се могла редовно одржавати и поправљати та водоводна мрежа.

Предсједник Мјесне заједнице Вучиловац, Милан Игњић је рекао да су једним дијелом криви за њега несавјесни мјештани, који нерационалном потрошњом доводе до тренутне несташице воде, али и проблема застарјеле водоводне мреже.

„Мјештани сипају воду у бунар, наводњавају поврће и кукуруз и највећи нам је проблем што у кућама немамо воде“, истако је Игњић.

Мјештани више од свега желе да добију воду, како би редовно наставили са свакодневним активностима. Такође, слажу се да би требало уградити водомјере и увести почетак наплаћивања ових услуга, закључио је Игњић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime