Brčko: U junu skoro 1.000 neplaćenih parking karti

Zbog velikog broja nenaplaćenih dugovanja za korištenje parking usluga u Brčkom, Javno preduzeće „Putevi Brčko“ uputilo je veliki broj opomena građanima nakon kojih će, prema svima onima koji ne plate dospjela dugovanja, biti pokrenut postupak prinudne naplate.

“Za korištenje parking prostora u Brčkom u junu je izdato 1.837 dnevnih karti od kojih je naplaćeno 790 ili 43 odsto dok je nenaplaćenih 924 ili oko 50 odsto, a poništenih 119 ili sedam odsto”, izjavio je danas za Radio Brčko Mato Itrić, zamjenik  direktora ovog preduzeća.

Prema njegovim riječima, Javno preduzeće „Putevi Brčko“ uputilo je 264 opomene za neplaćene parking usluge u Brčkom koje građani nisu izmirili za parkiranje automobila u  periodu od 19. marta do 30. aprila ove godine.

- Reklama -

Ukoliko se, ni nakon upućenih opomena, ne izmire ova dugovanja u Javnom preduzeću „Putevi Brčko“ biće primorani, kaže Itrić, da u skladu sa Zakonom o komunalnim uslugama pred Osnovnim sudom u Brčkom pokrenu postupak prinudne naplate.

Itrić pojašnjava da su, u navedenom periodu, 133 dnevne karte izdate  korisnicima usluga sa stranim registarskim tablicama.

„Za te korisnike parking usluga koji nisu platili usluge parkiranja mi smo dostavili podatke agenciji EPC iz Londona koji obavljaju tu djelatnost za područje cijele Evrope, a sa kojima mi imamo sklopljen ugovor. Oni dalje od nadležnih organa prikupljaju podatke u matičnoj državi i za to vozilo i vlasnicima dostavljaju račun koji iznosi oko 50 evra“, pojašnjava Itrić.

On napominje da još uvijek imaju uplate za maj i jun i očekuju da će naplata i za ta dva mjeseca biti oko 60 odsto.

“Mi nismo time zadovoljni jer oko 40 odsto korisnika parking usluga izbjegava da plaća usluge parkiranja. Bili bismo najsrećniji da nismo izdali ni jednu dnevnu kartu, odnosno da su svi korisnici parking usluga uredno platili usluge parkiranja„ naglasio je Itrić.

Podsjećamo, usluge parkinga u Brčkom mogu se platiti kupovinom parking karte, slanjem SMS poruke i plaćanje na jednom od 10 parkomata koji su postavljeni u gradu.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime