Брчко: Сутра контрола трговинских објеката, казне до 1.200 КМ

- Реклама -

Инспектори Инспектората Брчко дистрикта ће и овог 1. маја, када је због обиљежавања Међународног празника рада нерадни дан, вршити контролу рада трговинских објеката у Дистрикту.

Азијада Ибрахимовић, шефица Одсјека Инспекције пословања Инспектората Брчко Дистрикта изнијела је податак да 1. маја 2018. године приликом инспекцијске контроле осам субјеката надзора није радило, шест објеката је радило, док је свих 14 субјеката радило 2. маја.

- Реклама -

Инспектори су код три субјекта утврдили неправилности које се односе на исплаћене увећане плате за рад на дан државног празника, те им је наложено да утврђене неправилности отклоне.

Ибрахимовић је појаснила да су казне за оне трговинске субјекте који прекрше одредбе о нерадном дану, за правна лица и самосталне предузетнке 1.000, а за одговорно лице 200 марака.

Инспектори рада ће на терену бити и радити по службеној дужности или по дојави странака и првог и другог маја, с тим да другог маја трговински објекти имају право на рад у ограниченом радном времену.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime