Brčko: Šestorici uhapšenih u akciji “Parti” određen pritvor u trajanju do mjesec dana

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor šestorici lica uhapšenih prije tri dana zbog sumnje da su se na prostoru Distrikta i Maglaja bavili nezakonitom nabavkom i prodajom opojnih droga.

Nakon što su otkriveni u okviru policijske akcije kodnog naziva “PARTI” i u petak, 22.11.2018.godine, lišeni slobode šest osumnjičenih ubrzo je ispitano u Tužilaštvu Distrikta. Ovo tužilaštvo je potom bez odlaganja podnijelo prijedlog Osnovnom sudu da im se odredi pritvor u trajanju do mjesec dana. Prijedlog je podnesen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, a za određen broj osumnjičenih i zbog mogućnosti uticaja na svjedoke, saučesnike, prikrivače. Na jučerašnjem ročištu Sud je prihvatio prijedlog Tužilaštva pa je zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela prema osumnjičenim M.M. (45), G.B. (26), A.B. (42), E.M. (33), R.K. (43) i M.K. (33) određena mjera pritvora.

- Reklama -

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH naredilo je provođenje istrage protiv ukupno 11 lica zbog osnova sumnje da su od jula do novembra 2018. godine na prostoru Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Maglaja, u međusobnoj saradnji kao i pojedinačno, vršili nezakonitu nabavku i distribuciju marihuane, amfetamina (tzv. spid) i kokaina. Sumnja se da oni nabavljali navedene opojne droge i u različitim ih količinama, lično ili posredstvom trećih lica, prodavali većem broju njima poznatih kupaca.

Po određivanju pritvora prema šestorici lica, Tužilaštvo Brčko distrikta BiH nastavlja istragu u ovom predmetu u odnosu na svih 11 osumnjičenih usmjerenu na dokazivanje krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime