Brčko: Rekorder ima sedam neplaćenih kazni za parkiranje

U proteklih mjesec dana primjene izmjenjene zakonske obveze plaćanja parking usluga u Brčkom, dnevno se u prosjeku izda oko 60 karti za cjelodnevno parkiranje osobama koje nisu uslugu parkiranja platile na regularan način.

Javno preduzeće “Putevi” Brčko je evidentiralo i rekordera koji je do sada nakupio čak sedam takvih dnevnih karti. Ukoliko vrlo brzo ne plati svoju zbirku karti, očekuje ga sudski nalog za naplatu od najmanje 200 maraka.

- Reklama -

Za dvadeset dana primjene te zakonske obveze JP “Putevi” je izdalo čak 1.230 karti za cjelodnevno parkiranje koje koštaju 14 maraka, a ako se plate u roku od osam dana onda duplo manje. Od toga se 224 karte odnose na vozila sa stranim registarskim oznakama, a 1.005 na domaća vozila, izjavio je za Radio Brčko zamjenik direktora preduzeća Mato Itrić.

Od pomenutog broja, poništeno je 66 dnevnih karti zbog kašnjenja sistema između mobilnih operatera i kontrolora na terenu.

Od ukupnog broja izdatih karti za strana vozila, 121 dnevna karta je plaćena u zakonskom roku, a 87 njih će se naplatiti putem britanske agencije za prinudnu naplatu, koja će naloge poslati na 79 adresa u Evropi.

Od 955 važećih izdatih karti za cjelodnevno parkiranje za vozila sa domaćim registarskim oznakama 507 je plaćeno a 448 nije. Zbog toga će 372 korisnika parkinga vrlo brzo na svojoj adresi dobiti opomene za obavezu plaćanja navedenih usluga.

Oni koji se ogluše na te opomene dobiće sudske naloge za naplatu jer JP “Putevi” ima obavezu pokrenuti sudske tužbe protiv svakog takvog korisnika.

 

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime