spot_img

Брчко: Рекордер има седам неплаћених казни за паркирање

Published:

У протеклих мјесец дана примјене измјењене законске обвезе плаћања паркинг услуга у Брчком, дневно се у просјеку изда око 60 карти за цјелодневно паркирање особама које нису услугу паркирања платиле на регуларан начин.

Јавно предузеће “Путеви” Брчко је евидентирало и рекордера који је до сада накупио чак седам таквих дневних карти. Уколико врло брзо не плати своју збирку карти, очекује га судски налог за наплату од најмање 200 марака.

За двадесет дана примјене те законске обвезе ЈП “Путеви” је издало чак 1.230 карти за цјелодневно паркирање које коштају 14 марака, а ако се плате у року од осам дана онда дупло мање. Од тога се 224 карте односе на возила са страним регистарским ознакама, а 1.005 на домаћа возила, изјавио је за Радио Брчко замјеник директора предузећа Мато Итрић.

Од поменутог броја, поништено је 66 дневних карти због кашњења система између мобилних оператера и контролора на терену.

Од укупног броја издатих карти за страна возила, 121 дневна карта је плаћена у законском року, а 87 њих ће се наплатити путем британске агенције за принудну наплату, која ће налоге послати на 79 адреса у Европи.

Од 955 важећих издатих карти за цјелодневно паркирање за возила са домаћим регистарским ознакама 507 је плаћено а 448 није. Због тога ће 372 корисника паркинга врло брзо на својој адреси добити опомене за обавезу плаћања наведених услуга.

Они који се оглуше на те опомене добиће судске налоге за наплату јер ЈП “Путеви” има обавезу покренути судске тужбе против сваког таквог корисника.

 

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img