Brčko: Prijem za delegaciju opštine Obilić

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić primio je danas u svom kabinetu delegaciju opštine Obilić iz Kosova i Metohije i predstavnike SPKD „Prosvjeta“ Brčko.

Predsjednik Milić podsjetio je da u Republici Srpskoj već nekoliko godina traje projekat „Spojimo djecu KiM i Republike Srpske“, te da je u taj projekat uključen i Distrikt Brčko u kojem trenutno boravi 43 djece iz opštine Obilić.

„Nastavljamo saradnju i na kulturnom, prosvjetnom i drugim poljima. Zahvalio bih našim gostima na pozivu da delegacija Brčko distrikta prisustvuje obilježavanju Krsne slave opštine – Vidovdana, 28. juna“, rekao je predsjednik Milić.

Predsjednik je podsjetio da je Brčko distrikt prošle godine donirao 15.000 KM za izgradnju Dnevnog centra „Podrži me – 9. januar“ za djecu s poteškoćama u razvoju u Kosovskoj Mitrovici, i da je Distrikt od Vlade Srbije dobio milion maraka za izgradnju obdaništa u naselju Ilićka.

Predsjednik Opštine Obilić Goran Dančetović rekao je da je ovo drugi put kako djeca iz te opštine borave u Brčkom, te da je projekat „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ veoma značajan jer djeca sa KiM u Srpskoj mogu da dožive i vide mnoge stvari koje im nisu dostupne u njihovoj opštini.

Predsjednik SPKD „Prosvjeta“ Brčko Dragan Tomić napomenuo je da su djeca iz Obilića stigla u Brčko u subotu na sedmodnevni boravak, da su juče imali prijem kod predsjednika Vlade Republike Srpske, te da su za njih tokom boravka pripremili nekoliko zanimljivih aktivnosti.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime