Брчко поново без вакцина

Брчко је поново остало без обавезних вакцина за дјецу, што је забринуло многе родитеље.

Шефица Пододјељења за јавно здравство, др Анђа Николић потврдила је данас за Infobrcko.com да је објављен тендер, те да очекује да ће у наредном периоду бити понуда како би се ријешио тај проблем.

- Реклама -

“Ми смо објавили тендер и превазишли смо све проблеме. Очекујемо да ће у наредном периоду бити понуда и да ћемо ово ријешити. Ми смо са Агенцијом за лијекове БиХ те проблеме превазишли и направили смо договор како ћемо то ријешити уз њихову препоруку. Ми морамо испоштовати и законске процедуре, али понављам, тедер је објављен и ми очекујемо да ћемо имати понуде, што нам је најважније и да ћемо овај проблем окончанти у што краћем року”, каже Николић.

“Ради се о вакцинама за обавезну вакцинацију дјеце и петовалентних вакцина немамо. Ми смо покушали да позајмимо, јер смо се увијек тако сналазили док је тендер у процедури. Тренутно не располажу ни Република Српска ни Федерација са неким количинама које би нам позајмили, тако да чим се додијели уговор ми ћемо кренути да нам добављач достави вакцине. Ово неће оставити никаквог трага на имунитет дјеце и битно је да буду у току године вакцинисани. Овај процес око вакцина очекујемо да се оконча за два мјесеца”, додала је Николић.

Подсјећамо, недавно је у Републици Српској покренут прекршајни поступак против четири родитеља који су били изричито против вакцинације.

Такође, у Брчком је почетком марта одржан симпозијум медицинских сестара и техничара на тему “Вакцинација – изазов 21. вијека”.

 

 

 

 

 

 

 

(infobrcko.com/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime