Брчко: Појачане контроле саобраћаја

Обавјештавамо јавност да ће полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ, у наредном периоду проводити активности појачане контроле учесника у саобраћају, са посебним акцентом на контролу брзине кретања возила, алкохолизираности возача, те непрописног паркирања возила и кретања пјешака у саобраћају. 

Активности полицијских службеника у назначеним радњама бит ће усмјерене на предузимање репресивних мјера према возачима и пјешацима за које се утврди да су починили прекршаје из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

У складу са процјенама извршен је одабир локација на којима ће се вршити контрола, односно успостављање контролних тачки са прецизно дефинисаним задацима и обавезама полицијских службеника, материјално-техничким средствима која ће се користити приликом вршења контрола, те процедурама које се односе на примјену законских одредби.

Такође, сходно Закону о полицијским службеницима Полиције Брчко дистрикта БиХ, вршиће се прегледи возила и лица у возилима у циљу проналаска предмета који потичу из извршеног кривичног дјела, предмета којим је извршено кривично дјело, предмета који се посједују противно законским одредбама, као и откривања извршилаца кривичних дјела.

Овом приликом апелујемо на све учеснике у саобраћају (возаче и пјешаке) да се придржавају саобраћајних прописа. Посебну пажњу скрећемо возачима на законска ограничења у погледу брзине кретања возила, те начина и услова под којима могу извршити радњу претицања, а посебно да не управљају возилом уколико су конзумирали алкохол, како би на тај начин заштитили себе, лица која превозе, као и друге учеснике у саобраћају.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime