spot_img
spot_img

Брчко: Ово је прелиминарна листа за стипендирање студената

spot_img
spot_img

Одјељење за образовање Владе Брчко дистрикта, на основу раније објављеног Јавног позива за стипендирање брчанских студената првог и другог циклуса, формирао је прелиминарну листу, на којој се налазе имена више од 260 апликаната.

Према мишљењу стручне комисије, а уз поштивање раније утврђених критерија, 230 пријављених студената испуња услове за добијање стипендија.

„У овом тренутку осигуран је буџетски новац за 170 стипендија студентима првог циклуса и 30 стипендија онима који су уписали мастер студије“, казао је Зоран Булатовић, шеф Одјељења за образовање Владе Брчко дистрикта.

Булатовић је напоменуо да је стипендирање студената с подручја Брчко дистрикта наставак једне добре праксе, те додао да је нажалост, износ појединачне стипендије од 200 КМ недовољан, али да у Одјељењу размишљају да већ у неком наредном периоду предложе повећања тог износа.

„Још увијек није искуључена могућност да кроз ребаланс буџета издвојимо новац и за преосталих тридесетак апликаната, који су испунили услове прописане Јавним позивом“, још је напоменуо је Булатовић.

Цијели посао око одабира корисника студентских стипендија који задовоље критерије требао би бити готов до 20.10. након чега би листа била порислијеђена Влади на разматрање и одобравање.

Листу можете пронаћи ОВДЈЕ.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img