Брчко: Одржана јавна расправа о Нацрту закона о забрани пушења

У складу са Одлуком Скупштине Брчко дистрикта БиХ данас је у Скупштини одржана јавна расправа о Нацрту закона о забрани пушења и других облика употребе дувана и дуванских производа, коју је организовала Комисија за рад, здравство и социјалну заштиту.

Томислав Стјепановић, предсједавајући ове комисије, рекао је да ће мишљења и предлози са јавне расправе бити достављени посланицима Скупштине. Он је подсјетио на основне одредбе из Нацрта овог закона и рекао да ће се његовим доношењем увести збрана коришћења дувана и дуванских производа на јавним мјестима, у институцијама али и угоститељским објектима гдје ће се морати видљиво означити и адекватно изоловати простор за пушаче.

- Реклама -

Лидија Љубојевић, члан Комисије за рад, здравство и социјалну заштиту подсјетила је да овакав пропис постоји свуд у окружењу и да је неопходно да се донесе и у Брчко дистрикту.

– Ми ћемо подржати доношење овог закона и вјерујемо да ће он ријешити проблем јер пушење штети свима, а посебно нама који смо обољели – рекла је Ениса Рендић, предсједница Удружења дистрофичара Брчко дистрикта.

Закључци са јавне расправе биће преточени у амандмане на Нацрт закона о забрани пушења и других облика употребе дувана и дуванских производа на јавним мјестима у Брчко дистрикту.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime