Brčko: Održana javna rasprava o Nacrtu zakona o zabrani pušenja

U skladu sa Odlukom Skupštine Brčko distrikta BiH danas je u Skupštini održana javna rasprava o Nacrtu zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duvana i duvanskih proizvoda, koju je organizovala Komisija za rad, zdravstvo i socijalnu zaštitu.

Tomislav Stjepanović, predsjedavajući ove komisije, rekao je da će mišljenja i predlozi sa javne rasprave biti dostavljeni poslanicima Skupštine. On je podsjetio na osnovne odredbe iz Nacrta ovog zakona i rekao da će se njegovim donošenjem uvesti zbrana korišćenja duvana i duvanskih proizvoda na javnim mjestima, u institucijama ali i ugostiteljskim objektima gdje će se morati vidljivo označiti i adekvatno izolovati prostor za pušače.

- Reklama -

Lidija Ljubojević, član Komisije za rad, zdravstvo i socijalnu zaštitu podsjetila je da ovakav propis postoji svud u okruženju i da je neophodno da se donese i u Brčko distriktu.

– Mi ćemo podržati donošenje ovog zakona i vjerujemo da će on riješiti problem jer pušenje šteti svima, a posebno nama koji smo oboljeli – rekla je Enisa Rendić, predsjednica Udruženja distrofičara Brčko distrikta.

Zaključci sa javne rasprave biće pretočeni u amandmane na Nacrt zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duvana i duvanskih proizvoda na javnim mjestima u Brčko distriktu.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime