Brčko: Održan humanitarni turnir u pikadu

Sinoć je u brčanskom kafe baru UP, popularnom “Gornjem pabu kod Milera” održan humanitarni turnir u pikadu na kome je uz mnogo zabave, uzbuđenja i navijanja prikupljeno 810 KM!

Turnir pod nazivom “Pikado iz bloka” priredila je humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” koja pomaže višedjetne socijalno ugrožene porodice širom svijeta. Sjajan odziv i više od 60 prijavljenih takmičara govore da su događaju poput ovog potrebni našem gradu, ali i da Brčaci nisu zaboravili na humanost.

- Reklama -

HO “Srbi za Srbe” je, inače, od 2005. godine prikupila preko 2,4 miliona evra i pomogla više od 2.000 porodica koje žive širom Balkana.

Sam turnir u pikadu dio je većeg projekta pod nazivom “Trojka iz bloka”, koji su Brčaci već mogli vidjeti na gradskom trgu prošle godine. Tada su, na turniru u šutiranju trojki prikupljene donacije za kupovinu traktora za devetočlanu porodicu Božić.

Nakon višesatne borbe, eliminacija, navijanja i kalkulacija, najmirniju ruku, najoštrije oko i najhladniju glavu imao je Nemanja Kojić koji je kućio odnio simboličan pehar i zlatnu medalju.

Srebrom zlatnog sjaja okitio se Jovica Torlaković, dok je treću poziciju u žestokoj konkurenciji osvojio Mirko Mišković.

Organizatori najavljuju još sličnih događaja prije druge “Trojke iz bloka”, koja će se na Trgu mladih održati sredinom avgusta.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime