spot_img
spot_img

Брчко: Обуците страначки дрес да бисте добили посао

spot_img
spot_img

У оквиру реализације пројекта ” НЕ корупцији у запошљавању у јавном сектору у Брчко дистрикту БиХ” Удружење грађана “Демос” Брчко одржало је трећу по реду уличну акцију.

Током акције волонтери су активно разговарали с грађанима, пружајући им информације о различитим облицима корупције који се могу појавити приликом запошљавања у јавном сектору.

Дијелили су летке, мајице и цегере како би додатно скренули пажњу на важност борбе против корупције.

Грађани су својом подршком показали разумијевање за проблем и подржали напоре удружења у борби против корупције.

У оквиру уличне акције одржан је и перформанс под називом “Државни посао”. Четири мајице различитих боја: плава, црвена, зелена и бијела, симболично означавају различите странке у Брчко дистрикту.

Порука перформанса је да, уколико млади желе посао у Брчком, морају изабрати одговарајућу странку која у датом тренутку партиципира у законодавној и извршној власти.

Овакав приступ јасно указује на проблем корупције у запошљавању у којем предњачи политички утицај, али и утицај других интересних група. Управо због те чињенице упућена је иницијатива законодавној и извршној власти којом се потпуно објективизира процес запошљавања у цјелокупном јавном сектору и избацује утицај интересних група.

Подржите наше активности и заједнички градимо боље друштво за све!

Вратимо част и достојанство обичном Човјеку!

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img