Brčko: Mladi socijaldemokrati reagovali na pokušaj falsifikovanja istorije - nula49.com
spot_img
spot_img

Brčko: Mladi socijaldemokrati reagovali na pokušaj falsifikovanja istorije

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Млади социјалдемократи ОО Брчко, у најмању руку су непријатно изненађени данашњом акцијом и покушајем фалсификовања историје од стране једног политичког подмлатка на Тргу младих.

Квалификовање српског народа нацистима и цртање кукастих крстова, на чело српском народу је сраман и кукавички чин.

Стављајући у исту раван цијели српски народ и нацисте предвођене Хитлером, од чијих руку су послије Јевреја, управо највише страдали Срби, на шта нас подсјећају Јасеновац, Пребиловци и многа друга стратишта из II свјетског рата, је немилосрдно и безкарактерно извртање чињеница.

Како онда да се назову догађаји, ритуалних одсијецања глава српским заробљеницима, од стране Ел Муџахид одреда, убиства дјеце, силовање жена и многа друга злодјела? Не, ми им нећемо давати квалификацију, оставићемо историји и земаљским судовима да дају пресуду, и борићемо се да се више никоме то не понови.

Не одузимајући право свима да се сјећају невино страдалих па тако и нељудских дјела у Приједору, и другим мјестима у БиХ, позивамо све политичке подмлатке да се уздрже од тешких и лажних квалификација које неће допринијети суживоту, помирењу и напретку нашег града.

Напротив, само ће нас још више удаљити а младе жељне заједничког и нормалног живота и града будућности, одвести далеко ван граница ове земље.

МСД Брчко

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img