spot_img
spot_img

Брчко: Малишани са Косова провели дан дружећи се са својим вршњацима и грађанима у природи

spot_img
spot_img

Група од 47 ученика који су прошлог викенда пристигли с Косова у посјету својим вршњацима у нашем граду, провели су данас тематски дан у Планинарском дому „Платани“ дружећи се и размјењујући искуства са својим вршњацима и другим становницима Брчког.

Ученици и њихови наставници гости са Косова и Метохије који већ неколико дана бораве код својих вршњака и њихових породица у Брчком данас су на излетишту Платани провели тематски дан.

Мирослав Глувајић у име организатора боравка дјеце са Косова рекао је да ће гости са Косова још два дана боравити у нашем граду и да ће својим кућама кренути у суботу навече.

„Клинци из општина Обилић, Црквена Водица Пламетина и Бабин Мост и прва два дана су имали слободне активности захваљујући пријатељима КУД „Јоцо Савић Илићка“ пружени су им сјајни садржаји“, рекао је Глувајић.

Према његовим ријечима гости са Косова су изузетно задовољни боравком у нашем граду.

Професор физике из мјеста Црквене Водице у општини Обилић Милош Ђорђевић први пут је у Брчком и у пратњи је девет ученика из школе у којој ради који није крио задовољство указаним гостопримством.

„Нисам био раније у вашем граду, захвалио бих се Мирославу Глувајићу и КУД “Јоцо Савић Илићка”, као и другим грађанима на свему што је учинио и чине за нас. Нека дјеца су први пут овдје, а многи су долазили и раније и јако су задовољни“, рекао је професор Ђорђевић.

Своје задовољство нису скривали ни грађани који су прихватили малишане са Косова и једна од њих је и наша суграђанка Сузана Ђурковић чија породица већ неколико година уназад прихвата и угошћава малишане са Косова.

„Ове године дошао је брат од дјевојчице која је протеклих година боравила код нас и са том породицом смо постали више од пријатеља, као родбина смо“, нагласила је Ђурковић.

Малишани са Косова, како су рекли организатори, заједно са својим наставницима и домаћинима сутра ће уколико временске прилике то дозволе дружења са својим вршњацима наставити на базенима у Шамцу.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img