spot_img
spot_img

Брчко: Ловци организовали хајку након десетогодишње забране

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након десетогодишње забране лова на подручју Брчко дистрикта у недјељу је организована хајка на штеточине и предаторе коју је одобрило надлежно Пододјељење у брчанској Влади.

По ријечима секретара Ловачког друштва “Фазан” Брчко, Душана Савића, хајка у којој је према процјенама учествовало преко 350 ловаца из Удружења која окупљају ловце са цијеле територије Брчко дистрикта Бих, организована је како би се извршио “плански и контролисан одстрел али и због великих штета које, прије свега дивље свиње, чине пољопривредним газдинствима.”

“Највише ловачке среће имали су ловци који су ловили у области Плазуља, те ловци у Рашљанима. У Плазуљама је одстријељен вепар тежак око 140 килограма док су у Рашљанима страдале двије мање свиње. На подручју Брезовог поља убијене су двије лисице и то су подаци са којима ја до сада располажем (понедјељак 27. јануар око 14 часова).

Тачне податке о одстрелу имаћемо у петак до када сва три Удружења надлежним у Влади дистрикта морају да доставе извјештај о лову. Сам лов је прошао без икаквих проблема. Сматрамо да бисмо требали да добијемо одобрење за бар још двије хајке јер штеточине су се због забране лова заиста намножиле“, рекао нам је секретар Савић.

Након ове хајке ловци очекују да ће надлежни у институцијама Брчко дистрикта Бих имати више слуха и донијети потребне одлуке како би лов и на подручју дистрикта био дозвољен.

Иначе, брчански ловци су овај први излазак у ловишта на подручју Брчког након десет година завршили дружењем уз обилату трпезу, ловачке приче и музику у неком од бројних ловачки домова.

 

 

 

(MD/nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img