spot_img
spot_img

Брчко: Крао шуму, па остао без Голфа 2 због дуга од преко 30.000 КМ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У наставку планских активности које полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ проводе у области контроле сигурности саобраћаја, привремено је одузето још једно возило од вишеструког повратника у извршењу најтежих прекршаја из области саобраћаја.

Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су, поступајући по пријави од дана 25.07.2022. године у 20.45 сати да непознато лице управља моторним возилом “Голф” са спуштеним сједиштима и да вјероватно бесправно прибавља дрва у шуми, извршили контролу моторног возила “Голф ИИ” којим је управљао М.Ш. рођен 1998. године у Горњем Рахићу гдје је и настањен. У поменутом моторном возилу је пронађено око пола метра исјечених дрва о чему је обавијештен чувар шума који је преузео даље мјере и радње из своје надлежности, док су полицијски службеници даљом контролом утврдили да поменуто лице не посједује возачку дозволу, те да је возилом управљао прије стицања права на управљање.

Провјером у службеном регистру новчаних казни за наведено лице такође је утврђено да по основу неплаћених казни има дуг у износу од 32.060 конвертибилних марака, те да је вишеструки повратник у извршењу тешких прекршаја из области Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, а због основа сумње да ће наставити са вршењем истих, привремено му је одузето поменуто моторно возило и похрањено у депозит Полиције Брчко дистрикта БиХ.

Против наведеног лица ће Основном суду Брчко дистрикта БиХ бити поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка.

Полиција Брчко дистрикта БиХ и овом приликом жели указати свим учесницима у саобраћају на важност придржавања саобраћајних прописа, а истовремено и упозорити вишеструке повратнике у извршењу саобраћајних прекршаја да ће интензивне контроле према тој категорији бити настављене у циљу одвраћања од даљег вршења прекршаја и превенције оваквих појава.

Стручни референт за односе с јавношћу
портпарол Полиције Брчко дистрикта БиХ
Џевида Хукичевић

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img