spot_img

Брчко: Комисија за одлучивање о сукобу интереса покренула шест нових поступака

Published:

Kомисија за одлучивање о сукобу интереса Брчко дистрикта покренула је по службеној дужности још шест нових поступака за носиоце јавних функција у Брчко дистрикту због неслагања пријављених података из имовинског стања са провјереним подацима добијених од надлежних институција, сазнали смо од Адмире Мујић, предсједнице ове комисије.

Она је рекла да је до сада покренуто укупно 24 поступка и да је до неслагања у извјештајима углавном долазило због материјалне грешке или непознавања како да носиоци јавне функције попуне обрасце за пријаву своје имовине. Адмира Мујић је навела да је остављен рок од петнаест дана да се подаци о имовинском стању носилаца јавних функција усагласе.

“У неким случајевима можда неки подаци које смо добили од институција нису тачни, због мноштва информација, али у сваком случају се то провјерава и утврђује опет“, рекла је Мујић и навела да у досадашњим провјерама нису видјели и утврдили намјеру носилаца јавних функција да прикажу нетачне податке о свом имовинском стању, него су се дешавале само техничке грешке и пропусти због несхватања како правилно попунити обрасце.

Она је нагласила да се Комисија обратила свим носиоцима јавих функција са упитом да ли они или неко од чланова њихових породица имају нека предузећа или фирме чији су власници и након прибављених информација објавиће се и регистар предузећа.

Због мањег пожара у поткровљу зграде у којој се налазе просторије Комисије, рад ове институције биће настављен у канцеларијама Изборне комисије Брчко дистрикта, истакла је Мујић и додала да током интервенције ватрогасаца документација и архивска грађа није уништена.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img