Брчко и Сремска Митровица припремају нове заједничке пројекте

Предсједник Скупштине града Сремска Митровица Томислав Јанковић и представници Регионалне развојне агенције Срем боравили су у Брчком, гдје су се састали с градоначелником Синишом Милићем и његовим сарадницима поводом јавних позива расписаних за грант средства за Западни Балкан Министарства спољних послова Краљевине Норвешке.

Ријеч је о позивима за прекограничну сарадњу као и регионалну прекограничну и транснационалну сарадњу. Сврха норвешке развојне помоћи земљама западног Балкана јесте развој владавине права и стабилности у региону.

- Реклама -

На састанку с представницима Србије договорен је наставак сарадње и заједничког аплицирања на дијелу који се односи на прекограничну сарадњу, што је засновано на претходно дефинисаним приоритетима земаља, а у оквиру економског раста, иновација и отварања нових радних мјеста. Истакнута је досадашња успјешна сарадња између двије локалне заједнице, што је био и повод за заједнички наступ по поменутим јавним позивима.

До 17. априла тимови оба града заједнички ће завршити апликацију по првом, а до 1. јула по другом јавном позиву, те ће резултати евентуалне додјеле грант средстава бити познати до краја године.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime