Brčko: Gorilo još jedno auto

I ovog ponedeljka donosimo vam pregled sa pregledom značajnih sigurnosnih događaja tokom vikenda koji je za nama.

KRIMINALITET:

- Reklama -

– U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježena su četiri krivična djela.

– Izdvajamo dva događaja od kojih je prvi zabilježen dana 12.11.2021. godine, a odnosio se na nastavak planskih aktivnosti u cilju suzbijanja i sprečavanja zloupotreba opojnih droga na području Brčko distrikta BiH, kada su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH po Naredbi Osnovnog suda, a pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH proveli nastavak operativne akcije kodnog naziva „BRONHI”. Protiv lica S.K. će zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, Tužilaštvu Brčko distrikta BiH biti podnešen Izvještaj.

– Drugi događaj zabilježen je dana 15.11.2021. godine kada je Policiji Brčko distrikta BiH u 04.01 sati prijavljeno da gori auto na parkingu u ulici Uzunovića. Odmah su na lice mjesta izašli policijski službenici koji su pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i sa protivpožarnim inspektorom izvršili uviđaj, dok su vatrogasci lokalizovali požar. Utvrđeno je da postoji osnov sumnje da je počinjeno krivično djelo „Izazivanje opšte opasnosti” iz člana 317. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR

– Dana 13. i 14.11. 2021. godine u noćnim satima zabilježena su dva događaja narušavanja javnog reda i mira, tokom kojih su zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. i 8., Zakona o javnom redu i miru, te člana 8. stav (1) tačka c) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH slobode lišena lica M.M. i R.H. oba iz Brčkog. Protiv navedenih lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

SAOBRAĆAJ:

– Tokom navedenog perioda nije zabilježena nijedna saobraćajna nezgoda.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 36 vozača i vozila. Od toga 26 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, dva vozača jer su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje, jedan koji je upravljao vozilom u vrijeme trajanja zabrane, zatim jedan koji je upravljao vozilom kojem je pridodata neregistrovana manja prikolica ručne izrade, dva koji su upravljali neregistrovanim vozilima, te četiri vozača koji su vozilima upravljali nakon isteka važnosti potvrde o registraciji.

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol
Policije Brčko distrikta BiH
Dževida Hukičević

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime