Брчко: Горило још једно ауто

И овог понедељка доносимо вам преглед са прегледом значајних сигурносних догађаја током викенда који је за нама.

КРИМИНАЛИТЕТ:

- Реклама -

– У извјештајном периоду на простору Брчко дистрикта БиХ у области криминалитета забиљежена су четири кривична дјела.

– Издвајамо два догађаја од којих је први забиљежен дана 12.11.2021. године, а односио се на наставак планских активности у циљу сузбијања и спречавања злоупотреба опојних дрога на подручју Брчко дистрикта БиХ, када су полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ по Наредби Основног суда, а под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ провели наставак оперативне акције кодног назива „БРОНХИ”. Против лица С.К. ће због основа сумње да је починио кривично дјело „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога” из члана 232. став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ, Тужилаштву Брчко дистрикта БиХ бити поднешен Извјештај.

– Други догађај забиљежен је дана 15.11.2021. године када је Полицији Брчко дистрикта БиХ у 04.01 сати пријављено да гори ауто на паркингу у улици Узуновића. Одмах су на лице мјеста изашли полицијски службеници који су под надзором дежурног тужиоца Тужилаштва Брчко дистрикта Босне и Херцеговине и са противпожарним инспектором извршили увиђај, док су ватрогасци локализовали пожар. Утврђено је да постоји основ сумње да је почињено кривично дјело „Изазивање опште опасности” из члана 317. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР

– Дана 13. и 14.11. 2021. године у ноћним сатима забиљежена су два догађаја нарушавања јавног реда и мира, током којих су због почињених прекршаја из члана 4. и 8., Закона о јавном реду и миру, те члана 8. став (1) тачка ц) Закона о прекршајима Брчко дистрикта БиХ слободе лишена лица М.М. и Р.Х. оба из Брчког. Против наведених лица ће Основном суду Брчко дистрикта БиХ бити поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка.

САОБРАЋАЈ:

– Током наведеног периода није забиљежена ниједна саобраћајна незгода.

– Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 36 возача и возила. Од тога 26 возача је искључено због управљања моторним возилом под дејством алкохола, два возача јер су возилима управљали прије стицања права на управљање, један који је управљао возилом у вријеме трајања забране, затим један који је управљао возилом којем је придодата нерегистрована мања приколица ручне израде, два који су управљали нерегистрованим возилима, те четири возача који су возилима управљали након истека важности потврде о регистрацији.

Стручни референт за односе с јавношћу-портпарол
Полиције Брчко дистрикта БиХ
Џевида Хукичевић

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime