Брчко: Два лица ухапшена због дјечије порнографије

Полиција Брчко дистрикта привела је данас на саслушање у оквиру операције кодног назива “Манијак” четири лица, која се доводе у везу са сајбер криминалом, односно са извршењем кривичног дјела “Искоришћавање дјетета или малољетника ради порнографије“.

Операција је изведена јутрос након вишемјесечних планских активности под надзором Тужилаштва, а по наредби Основног суда Брчко дистрикта претресом више стамбених објеката и лица на пет локација на подручју дистрикта.

- Реклама -

Према ријечима помоћника шефа Јединице криминалистичке полиције Мирсада Рибића циљ јутрошње акције је проналазак и изузимања материјалних доказа који могу послужити у доказивању кривичног дјела “Искоришћавање дјетета или малољетника ради порнографије”.

“Полиција је привела четири лица, од којих ће након криминалистичко-техничке обраде два лица бити лишена слободе, док ће против укупно пет лица Тужилаштву бити поднесен извјештај због основа сумње да су починила наведено кривично дјело”, рекао је Рибић. Он је појаснио да се за једним лицем још трага.

Ни једно од идентификованих лица није од раније познато полицији због вршења овог или сличних кривичних дјела.

 

 

 

 

 

 

(rtvhit.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime