spot_img
spot_img

Brčko dobija novog supervizora: Ko je Luis Krisšok?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Kako je objavio OHR u saopštenju sa sjednice Upravnog odbora Savjeta za inplementaciju mira, (SB PIC), Menuti (iznenada) odlazi, a na njegovo mjesto dolazi američki diplomat Luis Krisšok.

Džonatan Menuti više nije prvi zamjenik Kristijana Šmita, javlja Politicki.ba.

Kako je objavio OHR u saopštenju sa sjednice Upravnog odbora Savjeta za inplementaciju mira, (SB PIC), Menuti (iznenada) odlazi, a na njegovo mjesto dolazi američki diplomata Luis Krisšok.

„SB PIK-a pohvaljuje napore gospodina Džonatana Menutija, prvog zamjenika visokog predstavnika (PDHR) i supervizora za Brčko Distrikt, u radu sa članicama Upravnog odbora na provođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma, implementaciji Programa 5+2 i kreiranju dinamičnih reformi u Brčko Distriktu.

SB PIK-a izražava dobrodošlicu gospodinu Luisu Krisšoku, koji će preuzeti ulogu prvog zamjenika visokog predstavnika i supervizora za Brčko Distrikt“, stoji u saopštenju.

Ko je Luis Krisšok?

U njegovoj biografiji navedeno je da „govori srpsko-hrvatski“. Kao i ruski „i nešto ukrajinskog“ jezika, piše Politicki.ba.

Od 1999. godine je u Stejt Dipartmentu.

„Služio je na nekoliko dužnosti u inostranstvu, kao i u Vašingtonu. Njegov posljednji posao u inostranstvu bio je otpravnik poslova u Sent Džordžu na Grenadi.

Rođen je 1971. godine, diplomirao na Katoličkom univerzitetu u Virdžiniji, a magistrirao sociologiju.

„Nakon diplomiranja 1995. godine, Krisšok je predavao sociologiju na Uralskom državnom univerzitetu u Jekaterinburgu, Rusija (akademska godina 1995-1996) kao dio projekta građanskog obrazovanja.

Od 1996. do 1998. bio je zamjenik direktora Projekta građanskog obrazovanja za Rusiju sa sjedištem u Moskvi, gdje je radio sa ruskim i međunarodnim kolegama na promociji obrazovne razmjene“, piše u biografiji.

 

(politicki.ba)

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img