spot_img
spot_img

Brčko: Djecu od utapanja u Savi spasili policajac i građanin

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

I ovog ponedeljka donosimo vam pregled najznačajnijih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

– U periodu vikenda na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kirminaliteta zabilježeno je jedno krivično djelo i to “Prevara” iz člana 288. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

– U navedenom vremenskom periodu zabilježena su četiri odvojena događaja narušavanja javnog reda i mira. U okviru tih događaja je ukupno procesuirano šest lica, od čega su tri lica lišena slobode, dok su za tri lica izdati prekršajni nalozi.

SAOBRAĆAJ:

– Tokom navedenog perioda zabilježene su tri saobraćajnenezgode, od kojih je dana 13.08.2022. godine u dvije koje su se dogodile u mjestima Brka i Maoča, ukupno šest lica zadobilo lake tjelesne povrede, dok je u trećoj lice A.H. rođen 1970 godine u Brčkom gdje je i nastanjen, lišeno slobode zbog počinjenih prekršaja iz člana 8. “Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” i člana 4. „Drsko ponašanje” iz Zakona o javnom redu i miru, te počinjenih prekršaja iz oblasti saobraćaja, a protiv njega će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 28 vozača i vozila. Od toga 16 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola, dva jer su vozilima upravljala prije sticanja prava na upravljanje, dva koja su upravljala neregistrovanim vozilima, jedan koji nije imao naznačenu odgovarajuću kategoriju u vozačkoj dozvoli, dva koja su vozilima upravljala nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, dva vozača koja su vozilima upravljala bez posjedovanja potvrde o poznavanju propisa, jedan vozač koji je upravljao motornim vozilom bez registarskih oznaka i dva vozača koja su upravljala tehnički neispravnim vozilima.

OSTALO:

– Izdvajamo događaj od dana 14.08.2022. godine kada je policijski službenik Jedinice specijalne Policije Brčko distrikta BiH tokom angažovanja na osiguranju manifestacije pod nazivom “Savska regata” uočio dvoje djece kako se utapaju u rijeci Savi, te je pod punom opremom i brzim djelovanjem skočio u rijeku i spasio jedno, dok je jedan naš sugrađanin, spasio drugo dijete.

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img