Brčko: Bez većih problema na terenu usljed najavljenih padavina

Kolegijum Vlade Brčko distrikta BiH jutros je razmatrao trenutno stanje na terenu na području distrikta Brčko kada je riječ o najavljenim obilnim kišnim padavinama.

Prema informacijama Odjeljenja za javnu bezbjednost konstatovano je da nema većih problema sa vodotocima. Rijeke Tinja, Brka i Zovičica su u koritima. Nivo vodostaja rijeke Save je 267 cm, a redovne mjere se uvode na 650 cm. Primijećeno je da su kanali uz putne komunikacije puni vode što bi moglo predstavljati problem ukoliko bi pale veće količine kiše.

Odjeljenje za javnu bezbjednost je u stanju pripravnosti i vršiće monitoring stanja na terenu te reagovati adekvatno shodno situaciji, s ciljem ublažavanja i otklanjanja eventualnih posljedica.

Za građane koji primijete eventualne probleme na raspolaganju su besplatni brojevi telefona 121 i 123. Do sada je primljen jedan poziv iz Mjesne zajednice Grbavica i ekipa je na terenu.

Iz Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu istaknuto je da nema potrebe za aktiviranjem Plana odbrane od poplava.

Vlada Brčko distrikta BiH zadužila je Inspekciju da obiđe lokaciju na Pljoštarama, gdje je došlo do prekida komunikacije usljed radova na obilaznici, i da o tome informišu Vladu.

Vlada će stanje na terenu pratiti konstantno, a već sutra ujutro će se sastati sa najnovijim informacijama.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime