Brčanska obilaznica puštena u redovan režim saobraćaja

Nakon izdavanja upotrebne dozvole od strane Odjeljenja za javnu sigurnost, obilaznica oko Brčko distrikta BiH puštena u radovan režim saobraćaja.

Šef Odjeljenja za javnu bezbjednost Edin Zaimović ranije je rekao da tokom stručne ekspertize, koju je radio “IG” Banjaluka, nije bilo ni jedne primjedbe na izvedene građevinske radove.

-Na osnovu nalaza koje je ovo preduzeće utvrdilo, svi građevinski radovi su izvedeni u skladu sa građevinskim propisima. Za stručno mišljenje u vezi sa izvedenim radovima budžetom je bilo predviđeno 100.000 KM, ali nas je taj posao koji je uradila ta firma koštao duplo manje novca – rekao je Zaimović.

Miroslav Miškić, direktor JP “Putevi Brčko” kaže da su tehnički prijem i upotrebna dozvola dokaz da su radovi izvedeni u skladu sa projektnom i građevinskom dozvolom.

Pojašnjeno je i da se horizontalna signalizacija neće mijenjati, iako je bilo zahtjeva za više isprekidanih linija, ali ih je glavni projektant odbio pošto bi to značilo bržu i rizičniju vožnju na saobraćajnici koja prolazi kroz ravničarski dio.

-Zahvaljujući tome nismo imali problema tokom privremenog režima saobraćaja i nadamo se da će tako i ostati. Ograničenje brzine od 80 kilometara na čas nije veliko za saobraćajnicu ovakvog kvaliteta i performansi, ali to mora da se poštuje. Radarske kontrole ostaju i policija će raditi svoj posao- istakao je Miškić i pozvao vozače da bez obzira na mogućnosti i kvalitet saobraćajnice poštuju ograničenja.

 

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime