spot_img

Brčaci kivni zbog prepirki o auto-putu: “Opet se svađaju, jer hoće da se i njima isplati”

Published:

spot_img

Auto-put Beograd – Sarajevo, koji bi dužinom od minimalno 30 kilometara trebao proći i kroz Brčko, kao i brojne druge stvari u distriktu, postao je političko, a ne ekonomsko i praktično pitanje.

Prosrpske stranke koje predvodi SNSD zagovaraju jednu rutu, dok probošnjačke predvođene SDA zagovaraju drugu trasu.

Iako se političke stranke ne mogu dogovoriti, Brčaci su jedinstvenog stava – ovaj gradić na Savi treba auto-put, a stranke i politički predstavnici koje su birali moraju učiniti sve da ovaj projekat što prije naprave u interesu onih koji su ih izabrali.

– Jedva čekamo ovaj put, nadamo se da će nam donijeti dobro, da će Brčko ponovo zaživjeti, da nam neće djeca odlaziti, nego da će narod opet dolaziti u Brčko da radi, da živi. Ali, ovi naši ne mogu da se dogovore, opet se svađaju, jer hoće da se i njima isplati. Nikoga nije briga da to treba da se isplati nama, ljudima koji tu živimo – kazala nam je Brčanka Sadeta Mehmedović.

Istog mišljenja je i njen sugrađanin Goran Sapardić, koji osim auto-puta, želi vidjeti prohodniju Savu, ali i željeznički saobraćaj.

Upravo pruga, kako nam je kazao, pokazuje srž problema.

– Svaka infrastruktura znači mnogo, znaju to naši političari, ali ih to ne interesuje sve dok i sami nemaju korist. Mi imamo i rijeku i ništa se ne radi na njoj, putevi su loši generalno, ali tu se nešto i gradilo. Što se željeznice tiče, i tu smo u zapećku, a sve zbog interesa velikih. RS drži sve što je u gradu, a mi željeznicom možemo samo u Federaciju. Zato nas ostavljaju u zapećku, ne žele se međusobno povezati, jer su im interesi drugačiji – ispričao nam je Sapardić.

Do izjava zvaničnika Gradske uprave nismo uspjeli doći jer, kako nezvanično saznajemo, nisu željeli komplikovati političku situaciju

I dok Brčaci čekaju put, suprotstavljene političke strane čine sve da do tog projekta dođe što teže.

 

 

 

(oslobodjenje.ba/nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img