spot_img
spot_img

Скупштина: Проблеми у ФЗО, проблеми у ЈП Комунално

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта наставила je и окончала 32. редовну сједницу разматрањем преосталих двадесет девет тачака дневног реда.

Потпредсједник Скупштине Иво Филиповић сматра да по форми и садржају није био прихватљив Извјештај о раду и финансијском пословању Фонда здравственог осигурања Брчко дистрикта за 2021. годину, истичући да је та тачка дневног реда одложена за наредно засједање на захтјев предсједника Управног одбора Зорана Тошића, а након консултација посланика скупштинске већине.

Филиповић је истакао да у Фонду здравственог осигурања има много недостатака те да ће много тога морати да се промијени у раду те установе.

„Забрињавајућа је чињеница да се троши много новца на лијечење ван Дистрикта, а да се при томе не покривају трошкови лијечења у некој од здравствених установа у Хрватској. На тај начин се дискриминишу осигураници јер не могу бирати мјесто и установу у којој ће се лијечити“, рекао је Филиповић.

Он тврди да, иако су усвојени извјештаји о раду Управног одбора ЈП „Комунално Брчко“ у прошлој и првој половини ове године, те извјештаји о пословању и финансијском пословању овог предузећа у првој половини 2022. године, евидентно је да проблеме у пословању има и Јавно предузеће „Комунално Брчко“, те да је за то крив не само менаџмент Предузећа, него и политика Брчко дистрикта која ће морати наћи најбоља рјешења за ово предузеће.

У наставку 32. редовне сједнице посланици су дали сагласност на Одлуку о усвајању измјена Финансијског плана Завода за запошљавање Брчко дистрикта за 2022. годину и на Одлуку о смањењу капитала ЈП „Лука Брчко“ и усвојили су Извјештај о раду и финансијском стању тог предузећа у првој половини 2022. године.

У наредну сриједу, 30. новембра 2022. године, биће одржана 33. редовна сједница. Опширније на www.skupstinabd.ba.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img