spot_img
spot_img

Најављен почетак Интернационалних театарских сусрета Брчко дистрикта БиХ

spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић данас је на конференцији за медије најавио почетак Интернационалних театарских сусрета Брчко дистрикта БиХ у Дому културе и то првом представом у Дому културе 20. октобра и трајаће до 28. октобра 2022. године.

„Имамо један посебан квалитет ове године, концептуално смо направили одређене измјене и они који воле позориште биће у прилици да уживају у театарским садржајима више позоришта, како из Босне и Херцеговине, тако и из ширег региона“, изјавио је Кадрић те је позвао љубитеље културе и позоришта да од 20. октобра дођу у брчански Дом културе и осјете дух театарских сусрета.

Директор фестивала Јаков Амиџић казао је да су завршене припремне радње за Сусрете који почињу наредне недјеље.

„Имамо један нови концепт, нови приступ, нови изглед и нови термин за овогодишње Интернационалне театарске сусрете Брчко дистрикта БиХ и то смо одлучили из разлога што смо досадашњи концепт прилично истрошили. Ми смо до сада имали сусрете који су били посвећени домаћем драмском тексту, а од ове године нећемо више бити везани само за домаћи драмски текст“, истакао је Амиџић.

Он је казао да Сусрете, који се ове године одржавају под мотом „Болест друштва“, чине представе из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе и Македоније.

 

 

 

spot_img
spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img