spot_img
spot_img

У Дубравама отворен вртић „Хлапић“

spot_img
spot_img

Отварањем вртића „Хлапић“ у насељу Дубраве, данас је обиљежена успјешна сарадња Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине и Града Винковци Републике Хрватске кроз европски пројекат „Пријатељство без граница“, којим је финансирано уређење једног дијела овог вртића.

Заједно са градоначелницима пријатељских пројектних градова, Еседом Кадрићем и Иваном Босанчићем, свечаном отварању су присуствовали иницијатор идеје замјеник градоначелника др Анто Домић, главни координатор Жељко Антић, њихови сарадници из Владе, званичници Скупштине Дистрикта и сарадници градоначелника Винковаца.

Како је казао замјеник др Домић, прије 7 година предложена је идеја о изградњи дјечијег вртића на простору Дубрава, али је због различитих потешкоћа у самој припреми пројекта, прошло одређено вријеме до данас, када се отварају врата вртића.

„До сада смо из буџета инвестирали око 200.000,00 КМ за изградњу и уређење овог простора и успјели смо с Градом Винковци, кроз заједничке пројекте, да повучемо одређену суму новца за уређење. Овај пројекат нам је врло важан због чињенице да је и нама, као локалној заједници, потребно да стичемо искуство у писању таквих пројеката и кандидовања и сигуран сам да ћемо их имати више, сада када смо пробили лед“, изјавио је Домић, те додао да као замјеник градоначелника и особе која је иницирала изградњу вртића, исказује своје задовољство и наду да ће се и други објекти вртићког капацитета изградити, како у граду, тако и изван града.

„У новоотворени вртић уписало се 35 дјеце и са њима ће се радити по истом програму као и у осталим објекатима, све манифестације и активности ће се једнако припремати и одржавати“, изјавила је директорица дјечијег вртића „Наша дјеца“ Јасна Јовичић.

Шеф Одјељења за образовање Зоран Булатовић рекао је да се ради о шестом отвореном објекту обданишта на територији Брчко дистрикта БиХ, који је остварен као вид успјешне прекограничне сарадње Владе Дистрикта и Града Винковци. Он је искористио прилику да упути честитке поводом почетка нове школске године.

„Данас је кренула нова школска година, сви објекти су у функцији, наставни кадар је спреман, превоз функционише, ученици су дошли на наставу тако да је почела настава у свих 15, са музичком школом, 16 основних школа и у 4 средње школе на територију Дистрикта. Нова школска година започела је за око 6.000 ученика основних и око 2.600 ученика средних школа, а морам напоменути да је педагошка година у обдаништима кренула за око 550 малишана. Овом приликом желим да честитам ученицима, наставницима и родитељима, а посебно полазницима први разреда основне и средње школе, као и полазницима у обдаништима. Свима желим пуно успјеха и много лијепих школских дана и надам се да ћемо у наредном периоду имати већи број уписаних ученика у наше школе“ истакао је Булатовић.

 

 

 

 

spot_img
spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img