spot_img
spot_img

Голић: ПДП Брчко остварио циљ

spot_img
spot_img

Данас је у просторијама Партије демократског прогреса Брчко одржана прес конференција поводом коначних и утврђених резултата локалних избора 2020. Године. На конференцији се у име одбора ПДП Брчко обратио Синиша Голић предсједник брчанског ПДП-а.

„Захваљујемо се свим грађанима који су искористили своје бирачко право и изашли на изборе 15. новембра и дали свој глас некој од политичких партија, а посебну захвалност изражавамо грађанима који су подржали кандидатску листу Партије демократског прогреса Брчко“, рекао је на почетку конференције Синиша Голић, предсједник ПДП Брчко.

Говорећи о кандидатској листи Синиша Голић је рекао да је ПДП Брчко први пут након 2004. године изашао самостално на локалне изборе са веома младом листом кандидата, сви су оправдали повјерење и да ће у времену пред нама ППД у многима од њих имати квалитетне кадрове.

Такође је напоменуо да је ПДП Брчко једна ријетких политичких странака која је пред изборе изашла са конкретним економским програмом, и да је то сигурно нешто што разликује ПДП од других политичких субјеката у Брчко дистрикту, те да у кампањи за разлику од одређених политичких субјеката, нису давали лажна, мегаломанска и нереалнa обећања.

„Кампању смо водили на промовисању рјешења из нашег економског програма, оно што смо радили у извршној власти у којој нас је представљао шеф Одјељења за комуналне послове Зоран Булатовић, те све што смо др Бранислав Марковић и ја, радили и урадили у законодавној власти БД“, истакао је Голић.

Говорећи о анализи изборних резултата Голић је рекао да је ПДП Брчко освојио 1873 гласа.

„Када би се направила анализа бирачког тијела које гласа за политичке странке из реда српског народа, то је око 11 посто и са те стране можемо бити изузетно задовољни резултатом. Наш главни циљ је остварен, два посланичка мандата, те сматрамо то великим успјехом ПДП у Брчком на протеклим изборима“, рекао је Синиша Голић, брчански предсједник ПДП.

Напоменуо је да су према информацијама са терена која су била реална, очекивања у апсолутном износу требала бити већа до двјесто гласова.

„Али с обзиром да је циљ остварен, у овом тренутку нам то не представља толики значај“, нагласио је Голић.

Истакао је да је ПДП већ почео са анализом самог изборних резултата и самог изборног дана, и оно што је нажалост чињеница рекао је Голић, 15. новембар недеља је био пазарни дан.

„Постоје политички субјекти, који немају кампању и политичке програме, и чије се начин функционисања само своди на колико ће тај дан дан успјети на одређени начин, што приличи пазарном дану, освојити гласова, рекао је Голић.

„Све ће то бити предмет наше даље анализе како и гдје, у времену пред нама, можемо да будемо бољи. У сваком случају наш изборни резултат ће бити мотив за даљи рад, раст и развој ПДП Брчко“, закључио је Синиша Голић, предсједник ПДП Брчко.

Осврнувши се на шта после одржаних избора, Синиша Голић је рекао да политичке странке међусобно разговарају и да ће ПДП партнере тражити у оним политичким странкама које имају стабилне политике и који желе да развијају дистрикт Брчко.

„Свјесни смо да ће у времену пред нама бити много економских изазова и морамо јачати економију и отварати радна мјеста, а да ће бити мање политичких изазова. Посебан изазов ће бити санација последица пандемије, када год она прође, а до тада морамо јачати и здравствени систем. То је оно у чему је ПДП тражио и увијек ће тражити партнере“, истакао је Голић

Додао је још једном да је ПДП остварио циљ и освојио два посланичка мандата, те да вјерује да ће ПДП у дупло већем капацитету, него што је био у претходној власти, учествовати у новом сазиву Владе БД, и програмским принципима дати већи допринос, прије свега економском развоју и стабилизовању политичких прилика у дистрикту Брчко.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img