spot_img

3,7 miliona KM od prodaje nafte i naftnih derivata za JP Putevi Brčko

Published:

- Advertisement -

Vlada Brčko distrikta BiH danas se pozitivno izjasnila o transferu sredstava na račun JP Putevi Brčko.

Riječ je o 3,7 miliona maraka koji po zakonu pripadaju ovom javnom preduzeću, a prikupljenih na osnovu prodaje nafte i naftnih derivata.

“To su sredstva koja pripadaju JP Putevi, odnosno namjenski su planirana za rekonstrukciju putne mreže. Vlada Distrikta Brčko danas se opredijelila da ovakav prijedlog odluke uputi na usvajanje u Skupštinu iako je bilo  različitih mišljenja”, rekao je za BDC TV gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić.

“Riječ je o prihodima od indirektnih poreza koji nisu oprihodovani u budžetu Distrikta Brčko za 2017. godinu, te je stoga bilo mišljenja da bi bila dovoljna samo odluka Vlade o raspodjeli tih sredstava. S obzirom da je bilo drugačijih mišljenja ponuđeno je rješenje da se o tome izjasni Skupština i ne vidim ništa sporno u tome,  osim što i ovo kasno usvajanje budžeta Brčko distrikta djelimično uzrookuje ovakve probleme. Postoji potreba da se pitanje dodjele tih sredstava riješi na sistematičan način i da se primjenjuje od početka godine a ne da o ovom pitanju raspravljamo u septembru,” dodao je Milić.

 

 

 

(brcko.tv)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img