spot_img
spot_img

Хероји из Брчког спасили браћу од утапања у Сави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Брчаци Елвис Кадић и Мирен Ибрахимовић спасили су браћу  од утапања у недјељу послијеподне на Сави, а брзом интервенцијом, полицијац и поштар по струци, постали су хероји овог града.

На сву срећу у правом тренутку и на правом мјесту нашао се и у недјељу мало иза 17 часова. Поручује за “Глас Српске” да се овдје сви морају пазити јер постоје брзаци који су опасни, а лошији пливачи требају да се пазе.

– Четворо малољетне дјеце дошли су да се купају, више  пута сам им рекао да се пазе, има ту брзак, јер сам ту сваки дан.  Када сам стигао до првог, он мене потопи, али успио сам да га спасим. У том тренутку видим да је његов брат 30 метара од  њега. На срећу интервенисао је полицајац Ибрахимовић и спасио другог дјечака – испричао је Кадић.

Кадић је свакодневно на Сави, али поручује да је дјечацима више пута сугерисао да не иду у воду.

– Кад сам спасио првог, само ми је у глави било да спасим и брата. Проблем је само био јер су се они у брзаку покушали враћати назад, то је увијек проблем, морате ићи  напријед, јер вас вода носи и ако је добар пливач нема пробелем. На сву срећу, прошло је без већих посљедица, јер сам на вријеме увидио да се утапају – рекао је Кадић.

Полицијац Мирен Ибрахимовић каже за ” Глас Српске” да је угледао сам на обали човјека који је трчао у воду, што му је било чудно. Чуо је и остале људе на плажи да вичу и примијетио два дјечака како се утапају у води и одмах сам се упутио према њима.

– Долазио сам са бочне стране, био сам са чамцем, мислим да нажалост не бих стигао, то су тренуци, једноставно секунде. Хвала Богу па су дјечаци сада добро, живи и здрави својим родитељима. То је највећа награда, јер смо избјегли трагедију – рекао је Ибрахимовић.

Ибрахимовић додаје да  да овај догађај нема везе са Савском регатом, осим што се догодио на ријеци Сави и то је сва повезница.

– Срећом ми смо били на правом мјесту у право вријеме. Двојица колега и смо били ангажовани на осигурању Савске регате, коју је организовао Наутички клуб Брчко Дистрикт. Користили смо два пловила, службеним чамцем и џет скиј. Вршили смо обилазак пловила који учествују у регати, да би око 17.15 сати примијетио на локалитету плаже “Циглана”, која је  направљена прије неколико година – рекао је Ибрахимовић

Према његовим ријечима, примијетио је да се ради о дјеци. Они су повремено нестајали испод воде и израњали и то је тако неколико пута.

– Пришао сам на 10-ак метара, примијетио једног дјечака. Већ је полако губио снагу, скочио сам и хвала Богу ухватио сам га за одјећу, ставио на себе и успјели испливати до обале. Другог је из воде извадио човјек који је ускочио у воду. Дјечаци имају 11 и 12 година. Ухватио их је проток и на метар и по се може утопити – додао је Ибрахимовић.

Додаје Ибрахимовић да је мала вјероватноћа да се нађу у том тренутку и да спаси два млада живота.

– Када сам дошао видио сам да је дјечак био потонуо, јер се био изморио, само сам успио да му видим косу, ја сам у том моменту скочио у воду. Подигао сам га на леђа и био се нагутао  воде и након 15 секунди дошао је себи  – рекао је Ибрахимовић и наглашава да је пресудан  значај у овом спашававању имао  Елвис Кадић, поштар по струци.

 

 

(glassrpske.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img