spot_img
spot_img

Влада: По хитној процедури усвојене допуне Закона о фискалним системима

spot_img
spot_img

Данас је одржана 81. ванредна сједница Владе Брчко дистрикта БиХ на којој је усвојен Нацрт закона о допуни Закона о фискалним системима, по хитном поступку и упућен у скупштинску процедуру.

Синиша Милић, градоначелник Брчко дистрикта БиХ, изразио је увјерење да ће Скупштина подржати овај нацрт закона будући да се, како је навео, у њему, само у једној тачки, регулише питање одлагања фискализације за адвокатску дјелатност као одговор на ситуацију која већ неколико мјесеци оптерећује рад правосуђа и полиције.

„Због обуставе рада адвоката ми смо имали ситуацију да је блокиран правосудни систем и по посљедњим информацијама преко 800 предмета је на чекању. Такође, биле су упитне и неке акције полиције у спровођењу кривичног закона тако да мислим да је у овом тренутку, не улазећи у суштину захтјева адвоката као и оправданост тих захтјева, наша одговорност да ову новонасталу ситуацију превазиђемо, не изузимањем адвоката из фискализације, већ одлагањем процеса фискализације на годину дана када ће се сагледати све околности у вези са фискализацијом или изузимање из фискализације адвокатске дјелатности”, каже Милић

„Подсјећам, да адвокати у БиХ нигдје, осим у Брчком, нису били обухваћени процесом фискализације и да је ријеч о обустави рада, не само брчанских адвоката, већ свих адвоката из БиХ пред институцијама Дистрикта и то је онај проблем са којим смо се ми суочили и који покушавамо да превазиђемо на овај начин. На сједници Владе је потенцирана обавеза пореских органа Дистрикта да и за вријеме евентуалног одлагања процеса фискализације за адвокатску дјелатност обезбиједе досљедну примјену свих осталих прописа који се тичу контроле финансијског пословања између осталог и ове дјелатности”, објаснио је Милић.

 

 

 

 

 

spot_img
spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img