“Зашто не поднесе оставку”: Главаш оштро реагово на Продановићеве критике

Заиста је тужно живјети у друштву у којем Лазар Продановић, преко леђа младих људи, покушава изградити имиџ поштењачине и моралне величине. Ако истиче да га је срамота због одлука које су донијели његови партијски другови, засто и даље седи у том друству и засто не поднесе оставку?

Упитао је ово посланик ДНС у Народној скупштини Републике Српске, Александар Главаш.

– Не знамо зашто је ДНС трн у оку Продановића, али када већ жели отварати друштвено корисне теме, бити борац против непотизма и аномалија, позивамо га да одговори на неколико питања – навео је Главаш, саопштено је из ДНС.

Он је Продановића упитао – Како је од посланичких плата успио школовати дјецу и уштедити за два стана у центру Београду, и колико још има некретнина које је регистровао на фамилију?

– Зашто је дуже од деценију скривао своје власништво над Специјалистичким центром ”Ескулап” у Братунцу? Да ли зато што је у исто вријеме радио и у Болници у Зворнику и својој приватној клиници која има уговор са ФЗО? Није ли то кршење закона, посебно ако си у исто вријеме и посланик у ПС БиХ? – наставио је Главаш.

Он је упитао и “Сјећа ли се господин Продановић да су га његове колеге из болнице у Зворнику јавно оптуживале да уништава зворничку болницу зарад интереса свог Специјалистичког центра?”
– Да ли је тачно да Специјалистички центар поједине прегледе наплати и од ФЗО и од пацијената? Зашто није пријавио своја примања као члан Стручног савјета Агенције за лијекове и медицинска средства, и да ли зна да је посао посланика у сукобу интереса са чланствм у Стручном савјету у ком прима масан хонорар? – упитао је он.

Како је саопштено из ДНС, Главаш је за Продановића имао још неколико питања.

– Колико је година студирао његов син и одакле новац ”свршеном студенту” да постане власник атрактивног и прескупог Специјалистичког центра ”Ескулап” у Братунцу? Да ли је тачно да се на подручју Бирча нико није могао запослити без његове сагласности и које је услове требало испунити за радно мјесто? Ко је бринуо о његовим пацијентима које је оперисао у дежурствима, па онда одлазио у Сарајево и на разне свјетске дестинације? – упитао је он.

Он је закључио да је ово прилика “Продановићу да при крају своје посланичке каријере, дуге 22 године, одговори на питања и положи рачуне грађанима”.

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime