Ubio prijatelja umesto divljači!

LIVNO – Lovac M. I. (83) iz Livna hicem iz sačmarice ubio je u subotu veče prijatelja I. M. (57) i ranio E. M. (55), s kojima je zajedno otišao u lov.

Tragedija se dogodila oko 21 čas na planinskom prevoju Korićine između Livna i Glamoča. Misleći da prema njemu ide divljač, starac je zapucao iz lovačke puške i pogodio dvojicu svojih prijatelja. Obojica su sačmom pogođeni u predjelu vrata, usled čega je I. M. iskrvario, dok je E. M. čudom preživjeo, jer mu je zrno prošlo kroz mišić i nije oštetilo vitalne organe.

- Reklama -

– Njih trojica su, kao mnogo puta do sada, zajedno otišli u lov. Svi su bili strastveni lovci i kad su došli na određenu lokaciju osumnjičenog su ostavili na “čeki”, dok su se I. M. i E. M. udaljili 500-600 metara. Kad su se vraćali, bila je noć i starac je od njih pomislio da je divljač i ispalio je hitac i obojicu pogodio – kaže izvor blizak istrazi.

Portparol MUP livanjskog kantona Ivica Vrdoljak kaže da je M. I. ubrzo pronađen i uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistva. Smješten je u livanjsku policiju, ali je zbog lošeg zdravstvenog stanja prevezen u Kantonalnu bolnicu.

UBISTVO IZ NEHATA?

– Najvjerovatnije se radi o ubistvu iz nehata, ali se sve detaljno provjerava. Budući da osumnjičeni ima 83 godine, utvrđujemo i da li je imao sve potrebne dozvole za posjedovanje oružja i odlazak u lov – rekao je Vrdoljak.

 

 

 

(novosti.rs)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime