spot_img

U Austriji uhapšen državljanin BiH osumnjičen za terorizam

Published:

Austrijska policija uhapsila je u Sant Peltenu, glavnom gradu pokrajine Donja Austrija, državljanina BiH (20) osumnjičenog za terorističko udruživanje.

Portparol tužilaštva Karl Vurcer saopštio je da je državljanin BiH uhapšen u petak uveče i da se nalazi u istražnom pritvoru. On je povezan grupom koja je uhapšena početkom prošle sedmice u Sant Peltenu. Vurcer je dodao da je hapšenje izvršeno po nalogu tužilaštva u Sant Peltenu, ali nije otkrivao više detalja.

Austrijska policija je prošle sedmice uhapsila četiri mladića, koji se nalaze u istražnom pritvoru, i koji su, kako Vurcer naglašava, osumnjičeni, kao i državljanin BiH da su članovi terorističkog udruženja povezanog sa Islamskom državom. Među uhapšenima su i tri državljanina Austrije, a osumnjičeni, koji imaju oko 20 godina, pokušavali su da navedu ljude da pređu u islam.

Austrijska policija je 26. januara sprovela akciju protiv terorista u Beču i Gracu, a tada je uhapšeno 11 osoba među kojima je pet državljana BiH. Pretpostavlja se da je ta grupa dio terorističke ćelije kojom je godinama rukovodio Mirsad Omerović zvani Ebu Tejma koji je godinama djelovao na području BiH, odnosno u Gornjoj Maoči.

 

 

 

 

(glassrpske.com)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img