У акцији “Шкорпион” ухапшен службеник Граничне полиције БиХ

Полицијски службеник Јединице граничне полиције Бијељина чији су иницијали М.Б. ухапшен је данас током оперативне акције “Шкорпион” која се реализује на подручју Брчког и Бијељине.

Он је ухапшен након претреса породичне куће и возила а због постојања основа сумње да је починио кривично дјело „организовани криминал“ у вези с кривичним дјелом “неовлаштени промет војном опремом и производима двојне намјене”, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Припадници Граничне полиције БиХ, уз службенике Полиције Брчко дистрикта БиХ и МУП-а Републике Српске, учествују у оперативној акцији “Шкорпион” чије се завршне активности реализирају данас на подручју Бијељине и Брчког. Акција је усмјерена на прикупљање доказа, истраживање и сузбијање кривичних дјела из области организираног криминала с акцентом на неовлаштен промет оружјем и војном опремом и кријумчарење људи и роба.

- Реклама -

“Учешће у овој оперативној акцији, уз континуитет сарадње с другим полицијским агенцијама и борбе против организованог и свих врста прекограничног криминала, још је један показатељ спремности Граничне полиције БиХ на нулту толеранцију и борбу против корупције, злоупотребе службеног положаја и несавјесног рада у служби. Недопустиво је то што и међу полицајцима има оних који су кренули путем корупције, тако да борба Граничне полиције БиХ против криминала обухвата и чишћење властитих редова”, изјавио је Зоран галић, директор Граничне полиције БиХ.

Акција Шкорпион реализује се по налогу Тужилаштва БиХ.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime