spot_img
spot_img

Школа у БиХ забранила ђацима да доносе мобилне телефоне

spot_img
spot_img

Основна школа “Била” у Витезу донијела је одлуку да се ученицима забрани доношење мобилних телефона, рачунара, мп3, мп4 те сличних уређаја у ову установу.

Како наводе, у складу са правилником о кућном реду и кодексу понашања ученика, а на приједлог Савјета ученика, Савјета родитеља, Учитељског савјета те након одржаних родитељских састанака, школски одбор је донио ову одлуку.

“Овај пројект под називом ‘Стоп мобителима у школи’, покренут је прије четири године, у априлу 2019. године, на иницијативу наших ученика и родитеља и као такав наишао је на одобрење свих нас заједно те показао добре резултате. Међутим, протекле школске 2022./2023. године, многи ученици су прекршили ту забрану те на такав начин довели себе у неугодну ситуацију изрицања одређених одгојно – дисциплинских мјера и одузимање мобилних”, наводе из ове школе.

Како би сви заједно допринијели да се овакве ситуације избјегну, они су позвали и замолили све да овај пројект поново заживи у правом смислу те ријечи.

“У складу с тим, обавјештавамо вас да ће вама и свим ученицима увијек бити доступни телефони школе за све информације, цијелог радног времена школе, то јест од 7.30 до 19 часова, канцеларија секретара школе, педагога и психолога – 030/716-243. Важно је напоменути да сви наставници и учитељи, током наставе неће бити доступни на својим мобилнима, као примјер свим ученицима”, истичу из ОШ “Била”.

 

 

(nezavisne.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img