Скандал у Модричи: Порно-снимцима фратру изнудили 250.000 КМ

Незапамћен скандал потреса Католичку цркву у БиХ, након што су три особе ухапшене и притворене због сумње да су секс-снимцима уцијењивале католичког свештеника И. К. из Модриче од кога су наплатиле око 250.000 КМ да не објаве експлицитне снимке његовог секса са женама.

Како је потврђено “Новостима”, за уцјену су осумњичени Александар Васиљевић и Сашка Ковачевић из Добоја и Мило Јоксимовић из Модриче. Васиљевић и Ковачевићева ухапшени су 16. августа у акцији “Стероид”, коју су спровели инспектори Управе криминалистичке полиције МУП РС и ПУ Добој.

- Реклама -

У наставку акције 28. августа ухапшен је и Јоксимовић.

.Њима се на терет ставља кривично дјело ујцене, односно да су од католичког свештеника И. К. наплатили 250.000 КМ да не објаве снимке на којима се види да је прекршио целибат и имао сексуалне односе са женама. Ради се о најмање три снимка са двије различите жене, које су, по свему судећи, снимили осумњичени – каже извор близак истрази.

Он појашњава да је свјештеник месецима плаћао осумњиченима за ћутање новчано, а понекад и у скупој роби. За исплату је користио и жупни новац, а највјероватније и донације вјерника, јер је тражене износе исплаћивао у ситним апоенима од по 10 и 20 КМ. Када више није могао да поднесе намете осумњичених, одлучио је да све пријави полицији.

– Спроведена је детаљна истрага, и Ковачевић и Васиљевићева су ухваћени у замку. Ухапшени су након што су у означеним новчаницама и на унапријед договореној локацији од свештеника узели 15.000 КМ – појаснио је извор из полиције.

Током истраге испитано је и саслушано више свједока, да би у наставку акције полиција ухапсила и Мила Јоксимовића због сумње да је учествовао у уцјени.

Рјешењем Основног суда у Добоју свима је одређен једномјесечни притвор, који је у односу на Васиљевића и Ковачевићеву прошле седмице продужен за још два мјесеца.

На званичан упит “Новости”, у ПУ Добој је потврђено да су три лица ухапшена због уцјене, али детаље нису откривали.

– У акцији “Стероид” 16. августа ове године два лица су лишена слободе због сумње да су починила кривично дјело уцјене. По наредби Основног суда у Добоју извршени су претреси стамбених и пословних објеката, те возила која осумњичени користе, при чему су одузети предмети који могу послужити као доказ у даљем кривичном поступку – наводе у ПУ Добој.

У полицији наводе да је у наставку акције 28. августа у Модричи ухапшено још једно лице. Без коментара Свештеник И. К. који је био жртва уцјене у телефонском разговору није желио да коментарише овај случај, као ни чињеницу да је прекршио целибат.

– Не бих волио да то иде у јавност – рекао је И. К.

 

 

 

 

(novosti.rs)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime