Прослави одговорно: Не возите под дејством алкохола

- Реклама -

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника апеловао је на све возаче да не управљају возилима ако конзумирају алкохол.

Радовић је савјетовао возачима да повратак кући планирају таксијем или неком другом врстом превоза уколико намјеравају да конзумирају алкохол.

- Реклама -

– Огроман је ризик сјести за волан под утицајем алкохола, па макар то биле двије-три чашице пића, јер онда постоји велика вјероватноћа да се деси саобраћајна незгода и да се весеље претвори у нешто што нико не би желио – упозорио је Радовић.

Он је рекао Срни да од 15. децембра траје републичка саобраћајно-превентивна кампања “Прослави одговорно! Ако мислиш пити, возач немој бити”.

Радовић је подсјетио да ће ова акција трајати до 31. јануара с циљем да се укаже на опасности којима су изложени возачи и пјешаци, који под утицајем алкохола управљају возилима или се крећу коловозом.

У реализацију ове кампање укључени су Министарство саобраћаја и веза и Министарство унутрашњих послова Српске, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез, 48 ауто-мото друштава и други.

 

 

 

 

(SRNA)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime