Признање Српској у Савјету Европе

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић рекла је Срни да је Конгрес локалних и регионалних власти Савјета Европе данас (3.4.2019.) у Стразбуру разматрао извјештај о посљедњим општим изборима у БиХ и да се он искључиво бави Федерацијом БиХ, те је нагласила да је то велико признање за Српску.

“За нас јако значајно да се извјештај уопште не бави Републиком Српском нити је мисија Савјета Европе била током избора на територији Српске. Дакле, цијели извјештај и препоруке односе се искључиво на Федерацију БиХ”, рекла је Решићева. 

Према њеним ријечима, то је огромно признање за Српску. 

- Реклама -

“Ово је први пут послије деценије, колико ово радимо са Савјетом Европе, да смо успјешно спровели све што су они тражили од Српске. Довели смо то до те мјере да су процијенили да нема потребе да долазе у Српску. Ово је заиста велико признање за Републику Српску, за сву легислативу коју смо урадили у међувремену и огроман искорак и другачији приступ који смо данас имали прилику овдје да видимо”, нагласила је Решићева. 

Засједање Конгреса, на којем Решићева учествује у својству замјеника шефа делегације БиХ, траје до сутра. 

Конгрес локалних и регионалних власти као савјетодавно тијело Савјета Европе дјелује од 1994. године. Његова улога је промоција локалне и регионалне демократије, побољшање локалне и регионалне самоуправе и јачање самоуправе на основу примјене начела утврђених у Европској повељи о локалној самоуправи.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime