Pelagićevo: Slavko Tešić – najmlađi predsjednik lokalnog parlamenta (VIDEO)

Slavko Tešić – naizgled običan dvadesetrogodišnjak i student ekonomije je, ujedno, i jedan od najvažnijih lokalnih političara.


Ovaj mladić je predsjednik Skupštine opštine Pelagićevo i najmlađi funkcioner na toj poziciji u Srpskoj. Snašao se, poteškoća bude ali je radom Skupštine, generalno, zadovoljan.

“Ljudi nisu navikli da neko mlađi bude predsjednik skupštine. Teško im je prihvatljivo. Ali ima tu i razumijevanja i sve to ide svojim putem i da će sve to biti dobro. Iz skupštine u skupštinu se poboljšava”, rekao je Tešić.

- Reklama -

Nova energija, ideje i mladalački polet – zašto da ne, kažu odbornici. Možda je malo neobično to što je baš mlad, ali to, uopšte, ne mora da bude prepreka kažu Slavkove, pojedine, kolege.

“Rad mu je dobar i ima itelingencije. Mi surađujemo sa njime. Mi smo ga podržali. Ima prosotora i vremena da nauči šta mu bude trebalo”, rekao je odbornik HDZ-a u SO Pelagićevo Ivan Šokčević.

Ako gdje zapne, tu je i načelnik. Zasad je zadovoljan mladićem sa skupštinskim čekićem u ruci.

“Evidentno je da jedan omladinac iz opštine Pelagićevo izrastao u čovjeka koji zna šta hoće i ja sam mu već čestitao i pokazalo se da je saradnja na finom nivou i tako ćemo i nastaviti”, rekao je načelnik Opštine Pelagićevo Simo Stakić.

Mladi predsjednik Skupštine ima pregršt planova, posebno za privredni razvoj Pelagićeva. Sa jednom izraelskom kompanijom pregovori su pri kraju.

“Već smo ostvarili kontakt sa tom izraleskom firmom i trebamo samo uslove, da im opština Pelagićevo dodijeli zemljište da bi oni došli u tu našu opštinu i pokrenuli investicije i otvorili preko 200 radnih mjesta”, rekao je predsjednik SO Pelagićevo Slavko Tešić.

Ako to bude, u Pelagićevu ima da pršti jer je u pitanju kompanijia koja se bavi proizvodnjom pirotehničkih sredstava. Šalu na stranu, Slavko je pokazao da se rizik isplati i da izazove treba prihvatiti. Jer ne kaže se džaba da na mladima svijet ostaje.

Pogledajte video reportažu ATV-a:

 

 

(atvbl.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime