Ове године почетак градње аутопута Београд-Сарајево

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић разговарала је данас са Мисијом Међународног монетарног фонда (ММФ) о реализацији новог инвестиционог циклуса који обухвата и почетак изградње аутопута Београд-Сарајево, преноси СРНА.

Она је рекла да је текући циклус инвестиција у друмској и жељезничкој инфраструктури скоро завршен и да Србија у овој години креће у нови циклус вриједан више од пет милијарди евра, саопштено је из Владе Србије.

“Изградња Коридора 10, источног и јужног крака, на самом је крају и ове године крећемо са изградњом нових друмских коридора, као што су аутопут Београд-Сарајево, ауто-пут Ниш-Мердаре-Приштина, као и наставак изградње Коридора 11 ка Црној Гори”, рекла је Михајловићева.

- Реклама -

Она је додала да су у претходном периоду, упоредо са реконструкцијом пруга и набавком нових возова, остварени значајни резултати у реформи жељезнице која ће бити настављена заједно са новим пројектима.

Михајловићева је у децембру са представницима “Путева Србије” и турске компаније “Ташјапи” потписала комерцијални уговор за пројектовање и изградњу једне дионице аутопута Београд-Сарајево, од Сремске Раче до Кузмина.

Тај аутопут градиће се у двије трасе које на територији Србије обухватају дионице Сремска Рача-Кузмин и Пожега-Ужице-Котроман, у укупној вредности од око 1,05 милијарди евра.

Мисија ММФ-а јуче је у Београду почела званичне разговоре са представницима Владе Србије и Народне банке Србије у оквиру другог разматрања резултата програма који та финансијска институција има са Србијом.

Током посјете мисије ММФ-а до 5. фебруара биће разматрано спровођење програма макроекономских и структурних реформи који је подржан Инструментом за координацију политика.

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime