Од 1. јуна није валидан ÖSD сертификат за радну визу у Њемачкој

Одлука њемачких власти да од 1. јуна више не признају ÖSD сертификате о познавању њемачког језика у процесу издавања радних виза у Њемачкој је дефинитивна, рекао је директор Агенције за рад и запошљавање БиХ Муамер Бандић.

Бандић, који се састао са амбасадором Њемачке у БиХ Кристијаном Хоман у вези са недавном објавом њемачке Амбасаде да неће вриједити в језички сертификати, рекао је да је Агенција у посљедње вријеме добила велики број упита кандидата о статусу овог сертификата.

Он је навео да Агенција тренутно има око 270 кандидата који су пријаве предали према важећој процедури, од којих многи имају ÖSD сертификат о познавању њемачког језика.

- Реклама -

“На састанку смо добили потребне информације. Уколико они сву процедуру у Њемачкој заврше до 1. јуна моћи ће да добију радну визу. Реално је очекивати да ће сви кандидати који до краја марта предају документе у Агенцију за рад и запошљавање БиХ до 1. јуна успјети да добију потребне документе из Њемачке и прије наведеног рока закажу термин за визу у Амбасади Њемачке”, појаснио је Бандић.

Он је навео да ће сви кандидати који у априлу и накнадно буду предавали документе у Агенцију за рад и запошљавање БиХ бити информисани да вјероватно до наведеног рока неће моћи да добију радну визу, те да ће им бити потребан сертификат о познавању њемачког језика Гете института.

Састанак у Амбасади Њемачке у Сарајеву организован је да би се Бандић упознао о одлуци о престанку важења ÖSD сертификата о познавању њемачког језика и правовремено информицао све кандидате који аплицирају за рад у Њемачкој, саопштено је из Агенције за рад и запошљавање БиХ.

Из Агенције за рад и запошљавање БиХ су се огласили и у вези са информацијама о преварама радника из БиХ у Словенији, наводећи да се радници могу легално запослити само на начин да су у процедуру посредовања укључени Агенција за рад и запошљавање БиХ, те Завод за запошљавање Словеније.

“Да би се запошљавање остварило ми морамо прво добити радну понуду, односно оглас за радно мјесто, те име кандидата који се запошљавају према том огласу. Ако не постоји оглас, не постоји ни процедура посредовања, те самим тим запошљавање није легално. Уколико су информације у медијима, тачне ријеч о кршењу закона од оба субјекта – и послодавца и радника”, изјавио је Бандић.

Он је указао да су у конкретном случају радници прво отишли у Словенију, а затим да би им се тамо, како је наведено, “уређивали папири”, те да су тек онда потписали уговор о раду.

“Процедура запошљавања у иностранству подразумијева да све почиње од уговора о раду или изјаве послодавца да жели запослити одређеног радника, затим добијања радне дозволе, те на крају добијања радне визе. Тек када се добије радна виза може се отићи у другу државу”, рекао је Бандић.

У саопштењу се напомиње да је више пута упозоравано да радници обавезно приликом заснивања радног односа контактирају Агенцију за рад и запошљавање БиХ, да би избјегли преваре.

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime