Невријеме: Једно лице страдало

Једно лице смртно је страдало, а више их повријеђено у јучерашњем невремену које је захватило Семберију – потврђено је БН телевизији у Служби хитне помоћи бијељинског Дома здравља.

Шездесетседмогодишњи мушкарац из Горње Чађавице настрадао је јуче у селу када је покушавао да санира штету коју му је проузроковало невријеме.

Он је, сазнаје БН ТВ, пао са крова своје сушаре. Љекари су изласком на мјесто догађаја констатовали смрт.

Из бијељинске Хитне помоћи су потврдили да се јуче више лица јавило са повредама насталим санирањем посљедица невремена.

У Бијељини је поподне падала јака киша праћена олујним вјетром, који је почупао више десетина стабала, а огромна штета начињена је на бројним имањима семберских пољопривредника.

“Било је незапамћено невријеме, прво је око 16.00 часова падао град праћен јаким вјетром, да би око 18.00 часова протутњало јако невријеме које је носило све пред собом”, рекао је један од мјештана Броца.

Вјетар је у Дворовима обарао дрвећа, носио цријеп са кровова.

“Стабло ораха је преломљено и пало је на кућу. Оштећен је кров и горњи спрат је био под водом”, прича једна од мјештанки из села Крива Бара.

Страдали су и пластеници пољопривредника у више семберских села.

“Штета је огромна. Нарочито су страдали пољопривредне културе на отвореном. Под ударом вјетра, кукуруз је поломљен”, каже један од пољопривредника.

Јако невријеме праћено олујним вјетром, обилном кишом и градом захватило је јуче поподне и подручје око Сребренице, затим Србац, Градишку, Козарску Дубицу, Брод, Добој, Станаре. Град величине ораха падао је у Сребреници, причинивши штете на воћњацима, стамбеним објектима и локалним путевима.

Страдао је и комплетан род малине. Вјетар је у Српцу носио све пред собом. Падала су дрвећа, кровови, чак и крст са цркве. Уништено је и неколико стакленика. Слична ситуација била је и у Градишци, као и Козарској Дубици, гдје је дошло до нестанка електричне енергије. Материјална штета би била већа да није реаговала Противградна заштита Републике Српске са укупно 106 ракета.

 

 

 

 

 

(rtvbn.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime