На пола сата од Бањалуке: Кроз одводну цијев до болнице и школе

- Реклама -

Предсједник Градског одбора ПДП Бањалука и народни посланик Драшко Станивуковић на позив грађана посјетио је село Хрваћане, удаљене тридесет километара од Бањалуке, гдје је тридесетак домаћинстава, због аутопута, одвојено од свијета и морају свакодневно да пролазе кроз одводну цијев да би дошли до школе, продавнице, болнице, цркве…

– Све ово се дешава надомак највећег града Репубике Српске, гдје нас увјеравају да живимо у 21. вијеку, да смо бољи ентитет, да нам цвјетају руже и да смо ми Европа и центар културе. У Хрваћанима људи морају кроз одводну цијев да пролазе да би дошли до мјеста за испуњавање основних животних потреба. Дјеца не могу отићи на игралиште, до школског дворишта, јер је први надвожњак далеко преко три километра, а при томе на том дијелу нема ни тротоара, нити пјешачки прелаз – рекао је Станивуковић.

- Реклама -

Објашњава да је Регулационим планом из 2011. године предвиђен је надвожњак у Хрваћанима, међутим није направљен.

– Новац из буџета, наш новац, утрошен је за изградњу надвожњака у том дијелу села Хрваћани, али умјесто надвожњака имамо одводну цијев кроз коју мјештани морају свакодневно да пролазе, уз то косећи шибље и траву да би могли доћи и до те цијеви. Кад коначно прођу, иду путевима који су прекривени локвама и којима је скоро немогуће проћи – истакао је Станивуковић.

Он је рекао да су га мјештани Хрваћана обавијестили да су надлежни упознати са проблемом, али да нико, од локалне, до власти Републике Српске, већ годинама не реагује.

– Тужно и ужасавајуће ми је било слушати мјештане који говоре да овај крај не памти да је ико, па ни непријатељи који су прије више деценија и вијекова харали овим крајем, поступао са њима на овако нехуман начин. Они су, након година мука, спремни и на блокаду аутопута. Као народни посланик прво ћу упутити питање надлежним институцијама зашто није изграђен надвожњак и како мисле ријешити проблем мјештана овог села. Нећемо стати док проблем не буде ријешен и омогући им се живот достојан човјека, а надвожњак је минимално што се мора направити – закључио је Станивуковић.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime