На бирачким списковима више од 5.300 умрлих особа

Имена 5.332 умрле особе налазе се на бирачким списковима, наводи се у информацији коју је данас разматрала Централна изборна комисија Босне и Херцеговине.

Информација је сачињена према извјештајима достављеним из 102 општинске/градске изборне комисије у БиХ, а изборне комисије су успјеле да изврше провјеру чињенице смрти.

- Реклама -

Према наведеној информацији издвајају се неке општине/градови са највећим бројем умрлих особа чија се имена налазе у евиденцији Централног бирачког списка као што су: Витез-699, Цазин-485, Калесија- 474, Травник-383, Кисељак-236 и Грачаница-229.

Из 40 општинских/градских изборних комисија није стигао тражени извјештај и истим ће бити остављен додатни рок да га доставе.

Централна изборна комисија БиХ данас је усвојила неколико закључак да се сачини анализа разматране информације која ће бити допуњена са недостајућим подацима из 40 општина/градова.

Такође је усвојен закључак да се организује састанак са надлежним министарствима унутрашњих послова и Агенцијом за идентификационе документе, евиденцију и размјену података БиХ (IDDEEA) у вези ажурирања бирачких спискова, да се унутар Секретаријата Централне изборне комисије БиХ формира посебан тим који ће бити задужен за анализу стања Централног бирачког списка и да се подузму и друге мјере у надлежности Централне изборне комисије БиХ.

 

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime