Ко наплаћује казне возачима из БиХ за паркирање у Београду?

Ако сте држављанин БиХ, и у Београду одмах не платите казну за непрописно паркирање, четири пута већа казна ће вам стићи на кућну адресу. Незванично, сазнајемо да је београдски Паркинг Сервис склопио уговор са Лондонском извршитељском фирмом која наплаћује дугове држављана БиХ.

На питање како лондонска фирма сазна адресу држављана БиХ, у МУП-у Српске кажу да је у надлежности Министарства Правде БиХ, а тамо то негирају.

- Реклама -

МУП Републике Српске међународну комуникацију врши преко Министарства правде БиХ, а у складу са прописима којима је уређена међународна правна помоћ, кажу у МУП-у Српске.

Подаци о адресама које наводите у упиту нису достављани, нити могу бити достављани за наведене потребе путем Министарства правде БиХ, поручују из министарства правде БиХ.

Додају у министарству Правде да податке о адресама држављана могу да се размењују између држава само за потребе кривичних поступака. У оба министарства поручују да немају ни информацију како лондонска фирма дође до адресе.

У београдском паркинг сервису у неформалном разговору поручују да је то једини начин да наплате дуговања. Немају одговор на питање зашто је казна која стиже на адресу четири пута већа него она која се плаћа на лицу мјеста.

Зато Бањалучани проблем непрописног паркирања ријешавају другачије. Такозваном канџом закључају ауто и на тај начин натјерају возаче да плате казну. Причају да свака јединица локалне самоуправе другачије одлучи и увјеравају да у њиховом начину кажњавања не постоји ништа неуставно.

“Прије неких 5-6 година, возач који није платио накнаду за паркирање је поднио апелацију суду против одлуке према којој је њему блокирано возило и Уставни суд је донио одлуку да није мимо Устава и да је све у реду” каже Славко Давидовић из Одјељења за саобраћај и путеве у Градској управи.

Кажу градске власти да је то једини начин да онемогуће возачима да избјегну казну. Како се Београђани нису одлучили за канџу, страним држављанима на казнама које стижу на кућну адресу, за више информација препоручују да посете интернет страницу лондонске компаније која наплаћује дугове у име београдског паркинг сервиса. Иако наведена интернет страница не постоји.

 

 

 

 

 

(atvbl.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime